Жителів Кіровоградщини закликають не лікувати алергію самостійно

Перегляди: 1427

На Кіровоградщині триває активна фаза росту й цвітіння рослин, які викликають алергію в людей.

Про це CBN повідомила завідувачка відділення алергології КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» Ірина Дзюбас.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сезон алергій має три етапи – у першому люди страждають від алергії на цвітіння дерев, другому – злакових та лугових рослин, а в серпні – пік сезону цвітіння амброзії, соняшника, полину, циклахени.

Спочатку в людей проявляються симптоми вірусної інфекції – сльозотеча, чхання та закладеність у горлі, але без температури. Слід звернути увагу, якщо симптоми повторюються з року в рік та не лікуються традиційними методами. У цей час медики радять алергікам виїжджати до інших населених пунктів чи районів.

Аби полегшити свій стан алергікам доводиться тиждень лікуватися в стаціонарі, а також приймати протиалергічні препарати вдома. У середньому реакція на рослини триває з середини квітня до жовтня. Тих, у кого немає можливості виїжджати чи лікуватися в закладі охорони здоров’я, лікують амбулаторно. Тобто людина ходить на процедури та приймає ліки за призначенням медиків, не перериваючи робочий процес.

Лише після звернення до лікувального закладу та призначених препаратів стан здоров’я значно покращується, тож лікарі закликають не займатися самолікуванням, адже наслідками алергії може стати бронхіальна астма та перехід хвороби з сезонної в хронічну. Важливо також звертатися не в пік сезону, а ще навесні, наголошують медики.

За рік до відділення алергології обласної лікарні з полінозом звертаються не менше трьох тисяч пацієнтів.