Архiтектору з Кiровоградщини загрожує до 10 рокiв тюрми через хабарництво

Перегляди: 720

Головному архiтектору одного з районiв Кiровоградщини оголосили пiдозру у вчиненi корупцiйного злочину.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За процесуального керiвництва Кiровоградської мiсцевої прокуратури на вимаганнi та отриманнi неправомiрної вигоди у сумi 600 доларiв США викрили головного архiтектора одного з районiв областi.

Операцiю з викриття провели учора, 12 червня, спiльно з працiвниками УЗЕ в областi та слiдчих Кропивницького ВП.

У ходi досудового розслiдування встановили, що посадовець вимагала по 200 доларiв США за видачу паспорту прив’язки на розмiщення двох тимчасових споруд на територiї району. Неправомiрну вигоду за отримання цих паспортiв фiгурантка вимагала та отримала у своєму службовому кабiнетi, де її викрили на гарячому.

Виявили та вилучили кошти неправомiрної вигоди у сумi 400 доларiв США та ще 200 доларiв, якi iдентифiкували та передали в якостi хабара ранiше, 14 травня.

Наразi жiнцi повiдомили про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Санкцiя iнкримiнованої статтi передбачає покарання у виглядi позбавленням волi на строк вiд п’яти до десяти рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв, з конфiскацiєю майна.

Готують клопотання до суду щодо обрання запобiжного заходу та вiдсторонення вiд займаної посади.

Триває досудове розслiдування.

Нагадаємо, на Кiровоградщинi посадовицю однiєї з райдержадмiнiстрацiй областi викрили у хабарництвi.