Медики розповiли про порятунок мами вiсьмох дiтей у Кропивницькому

Перегляди: 1339

Любов Попович, «Кіровоградська Правда»

Ми вже розповiдали про порятунок життя матерi вiсьмох дiтей медиками перинатального центру й реанiмацiйного вiддiлення обласної лiкарнi. Породiлля потрапила до медзакладу у вкрай важкому станi. У неї ледь працювали печiнка, легенi i нирки. За життя жiнки лiкарi боролися два мiсяцi. Ця iсторiя порятунку схвилювала усiх читачiв, тож аби дiзнатися бiльше про стан породiллi i тих, хто буквально витяг її з того свiту, «КП» звернулася до головного лiкаря обласної лiкарнi Лариси Андреєвої.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Коротка iнформацiя на офiцiйнiй сторiнцi перинатального центру у соцмережi буквально сколихнула читачiв i викликала неймовiрне почуття гордостi i вдячностi нашим медикам.

«Тiльки завдяки професiоналiзму медичних працiвникiв перинатального центру та реанiмацiйного вiддiлення, з використанням ультрасучасних технологiй лiкування вдалося врятувати життя i повернути маму сiм’ї, в якiй уже восьмеро дiтей. Два мiсяцi велася боротьба медикiв за життя жiнки. Часом втрачалась надiя, але прагнення до перемоги i самовiдданiсть лiкарiв i близьких родичiв перемогли. Величезна пiдтримка як органiзацiйна, так i матерiальна, була отримана зi сторони керiвництва областi, району i обласної лiкарнi», – йшлося у повiдомленнi.

Дiзнатися, хто ж ця жiнка, чиїм дiткам так пощастило мати живу маму, виявилося складно. Родина вiруюча, тож породiлля категорично заборонила розповiдати будь-яку особисту iнформацiю. Але промовчати про самовiддану працю лiкарiв не можна.

«Цей випадок стався ще навеснi. З етичних мiркувань ми не розголошуємо особисту iнформацiю про пацiєнтку. Жiнка поступила в реанiмацiйне вiддiлення у вкрай тяжкому станi. Вона народила восьму дитину – дiвчинку – у районнiй лiкарнi, але потiм виникли пiсляпологовi ускладнення. До нас її привезли напiвживу», – розповiдає Лариса Андреєва.

За життя жiнки боролися кiлька бригад медикiв. Зразу у реанiмацiйному вiддiленнi, потiм у перинатальному центрi, вiддiленнi iнтенсивної терапiї i гiнекологiї. Загалом майже два мiсяцi породiлля провела на лiкарняному лiжку.

«Чесно кажучи, шанси були дуже малi, настiльки важким був її стан. Але ми всi вiрили i боролися за життя пацiєнтки. Назвати когось iз лiкарiв, хто лiкував найбiльше, складно, бо пiв лiкарнi буквально витягували жiнку з того свiту. Напевно, Бог руками медикiв зберiг маму для її вiсьмох дiток», – констатує головний лiкар i додає, нинi жiнка вдома разом зi своєю родиною.

Хоча ця iсторiя трохи утаємничена, все ж «КП» щиро дякує вiд iменi батькiв, дiтей i рiдних усiм медичним працiвникам обласної лiкарнi, якi щодня рятують життя чиїхось близьких i принагiдно вiтає усiх медичних працiвникiв Кiровоградщини з професiйним святом.