У Кропивницькому мiська влада й полiцiя пiдписали меморандум про спiвпрацю (ФОТО)

Перегляди: 948

Виконавчий комiтет мiської ради Кропивницького i Головне управлiння Нацiональної полiцiї в Кiровоградськiй областi пiдписали меморандум про спiвпрацю i взаємодiю у сферi реалiзацiї концепцiї «Безпечне мiсто Кропивницький» сьогоднi, 13 червня, повiдомляє кореспондент CBN.

«У рамках програми "Безпечне мiсто" ми впровадили потужну систему вiдеоспостереження, яка дає можливiсть оперативнiше реагувати на звернення, пiдвищити безпеку, iдентифiкувати осiб. Також допомагає в господарськiй дiяльностi, зокрема для регулювання транспорту. Є камери вiдеоспостереження i кнопки виклику полiцiї в комунальному транспортi. Вже встановлено бiльше 80 камер у мiстi i це тiльки перший крок. Далi ми встановлюватимемо камери на об'єктах комунальної власностi - школах, лiкарнях, дитсадках», - каже мiський голова Андрiй Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керiвник полiцiї областi подякував мерiї за спiвпрацю i партнерство.

«Ми вдячнi за партнерство, за фiнансування. У рамках програми до кiнця пiврiччя плануємо збiльшити кiлькiсть камер до 114. Ми маємо потужну аналiтичну систему. У ситуацiйному центрi щоденно на екранах спостерiгають за вiдображеннями з камер, реагують на звернення громадян. Вiдео довго зберiгається на серверi», - сказав Козьяков.

Загалом меморандум передбачає заходи, якi спрямованi на пiдвищення загального рiвня безпеки населення завдяки переходу на новий технологiчний рiвень пiдтримки заходiв iз забезпечення публiчної безпеки, створення умов для ефективної роботи органiв мiсцевого самоврядування при виникненнi кризових ситуацiй, забезпечення своєчасного iнформування населення у випадку рiзноманiтних загроз, пiдвищення швидкостi реагування на злочини, надзвичайнi подiї тощо.

Нагадаємо, проект «Безпечне мiсто» розрахований на чотири роки i його реалiзацiя триватиме до 2021 року. Загальний бюджет проекту складає шiсть мiльйонiв гривень. Програму почали реалiзовувати у 2017 роцi за iнiцiативи мiського голови Кропивницького Андрiя Райковича. Камери встановлюють в мiсцях iнтенсивного руху транспорту i масового скупчення людей.