У Кропивницькому жоден стихiйний пляж не вiдповiдає санiтарним нормам

Перегляди: 710

Фахiвцi управлiння з питань надзвичайних ситуацiй та цивiльного захисту населення мiської ради спiльно з представником управлiння ДСНС в областi здiйснили рейд несанкцiонованими пляжами Кропивницького.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головна мета рейдової групи — iнформувати вiдпочивальникiв про стан рiчкової води, яка не вiдповiдає санiтарним нормам, а також нагадати про важливiсть дотримання правил безпечної поведiнки пiд час купання.

У Кропивницькому жоден стихiйний пляж не вiдповiдає санiтарним нормам. За результатами дослiджень проб рiчних вод у мiстi, показники вмiсту ртутi перевищують природний фон.

Рейдова група вiдвiдала три улюбленi мiсця вiдпочинку кропивничан: «Новомиколаївський пляж», рiчку Сугоклея у парку Перемоги та «Ковалiвський пляж». Бiля кожного мiсця купання фахiвцi встановили таблички про заборону купання.

Нагадаємо, фахiвцi обласного лабораторного центру вивчали безпечнiсть рiчкової води у мiсцях масового вiдпочинку населення на водних об’єктах рекреацiйного та оздоровчого використання областi. Провели дослiдження 11 проб води вiдкритих водойм та три проби ґрунту з мiсць купання.