У райцентрі на Кіровоградщині англійську викладає волонтер з Америки

Перегляди: 1082

У Новгородці до загальноосвітньої школи приїхала на роботу волонтер Корпусу Миру зі Сполучених Штатів Америки Рейчел Гласер, повідомляє кореспондент CBN.

У школі №1 Новгородки майже півтисячі учнів. На уроці англійської діти не бавляться і не шумлять. Усі з цікавістю слухають розповіді помічниці педагога зі Сполучених Штатів Рейчел Гласер про свою країну.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Волонтерка приїхала зі штату Джорджія, працює в якості викладачки англійської вже два роки. За вісім місяців в Україні почала розуміти українську мову. У Новгородці разом із трьома іншими вчителями іноземної проводить заняття в початковій та середній школі, а в позаурочний час залюбки спілкується з охочими.

«Я думаю, студенти в Сполучених Штатах та в Україні майже нічим не відрізняються, проте кожен студент – особливий по-своєму. Звичайно, є сильніші учні, є ті, яким потрібно більше допомоги, деякі більш говіркі, деякі спокійніші. Мені потрібно знайти ту формулу викладання, при якій я знайду підхід до кожного з учнів відповідно до їхніх можливостей», - каже вона.

Уроки англійської у Рейчел відрізняються від тих, які викладають інші педагоги, говорять школярі. Волонтерка розповідає цікавинки про свою країну, показує фото та пояснює особливості законодавства Сполучених Штатів.

Про волонтера у школі мріяли давно, говорить керівництво. Часто зверталися до представників Корпусу Миру в Кропивницькому. Так міс Рейчел – так вона просить її називати – потрапила до Новгородки. З жовтня проживала деякий час у місцевій родині, тоді переїхала в окреме помешкання. Працюватиме в Україні два роки.