На Кіровоградщині заснували нову обласну премію

Перегляди: 1255

На Кіровоградщині заснували нову обласну премію – «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка».

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні сесії обласної ради сьогодні, 14 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премією відзначатимуть спортсменів олімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту, інваспорту, тренерів, керівників гуртків та секцій, призерів олімпіад.

Кандидатів висуватимуть трудові колективи, за рік буде не більше п’яти лауреатів. Премія вступить в силу з 2020 року. Її розмір – шість прожиткових мінімумів, це приблизно 11 тисяч гривень.

Призначатиме нове заохочення обласна рада, фінансуватимуть з обласного бюджету. Таким чином на Кіровоградщині хочуть дати новий поштовх у розвитку галузі спорту, подякувати спортсменам та стимулювати до нових звершень.

«Ця премія – іменна. Володимир Антонович Жученко – це людина, яка в 50-х – 70-х роках зробила дуже багато для галузі спорту, це людина, яка очолювала комітет з фізичного виховання і спорту облвиконкому і саме в той час суттєво розширювалася мережа спортивних закладів в області, саме в той час було ініційовано і сьогодні підтримуються численні конкурси, змагання, огляди, саме в той час кількість людей, які займалися спортом, зросла майже на тридцять тисяч», – зауважив Таборанський.