Населення Кіровоградщини неухильно старішає

Перегляди: 952

Загальноукраїнська тенденція старіння населення стосується і Кіровоградської області.

Про це заявила лікар-геронтолог ендокринологічного відділення обласної лікарні Тетяна Голікова, повідомила CBN фахівець з комунікації КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Валентина Остапчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Загальна тенденція постаріння населення України у повній мірі стосується і Кіровоградської області, - зазначила Голікова. - У деяких районах, таких, як Компаніївський Устинівський, Онуфріївський, Добровеличківський, Новомиргородський, Голованівський, загальна кількість людей пенсійного віку досягає 35-42% від загальної кількості населення. Станом на 1 січня року в області перебувають на обліку 280,9 тисячі пенсіонерів за віком, інвалідів загального захворювання - 44,1 тисячі, 5,7 тисячі осіб потребують соціального обслуговування. В обслуговуванні беруть участь 27 лікарів та медичних сестер, 138 соціальних працівників. В області функціонують чотири будинки-інтернати та пансіонати для геріатричних підопічних. При 24 аптеках області створені відділи для отримання ліків за пільговими рецептами. Ветеранським організаціям видані пластикові картки для придбання ліків з 15% знижкою у будь-якій державній аптеці на території області».

Загалом в Україні кожен п’ятий – особа похилого віку, шоста їх частина - самотні люди.