На пожежну охорону лісів Кіровоградщини виділили майже 3 мільйони гривень

Перегляди: 913

На Кіровоградщині працюють вісім державних лісогосподарських підприємств та одна установа Дендропарк «Веселі Боковеньки», на пожежну охорону яких виділили 2,8 млн грн.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загальна площа лісів лісогосподарських підприємств складає 129,2 тис. га, із них хвойні насадження - 7,7 тис. га. Хвойні ліси є найбільш небезпечні у пожежному відношенні. В основному такі насадження розташовані в Олександрівському, Онуфріївському та Світловодському лісгоспах. Минулого року виникло п’ять випадків низових пожеж на площі 2,28 га. Усі випадки зареєстрували у ДП «Світловодський лісгосп».

За 2018 рік лісогосподарські підприємства на охорону лісів від пожеж використали 2,7 млн грн власних коштів. Цього року запланували 2,8 млн грн. На випадок гасіння великих пожеж у кожному лісництві заготували по 200 л паливно-мастильних матеріалів. На підприємствах створили оперативні мобільні групи, які постійно здійснюють патрулювання лісових масивів та команди пожежогасіння у складі майже 300 осіб. Підприємства забезпечили пожежним інвентарем та технікою.

Щороку основна кількість пожеж виникає з вини населення. Найбільшу загрозу лісам створює спалювання пожнивних залишків на полях, що заборонено у період високої пожежної небезпеки.