У Долинській виник конфлікт через спилювання дерев

Перегляди: 1338

У Долинській виник конфлікт через дерева – за словами місцевих жителів, кожен рік міська рада піднімає питання видалення ряду тополь по провулку Знам’янському, попри те, що частина громади – проти, повідомляє кореспондент CBN.

У фейсбучній спільноті «Долинська – моє місто» місцеві жителі розпочали опитування та висловили своє ставлення до знищення дерев.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я проти. Це кисень», - написала долинчанка Людмила Шахно.

«Після останньої бурі в нас у дворі зламало дерева. Добре, що ніхто не постраждав. Раціонально треба все робити», - зауважила Олександра Кіріченко.

«Тополі то потрібно замінити. А кому заважали акації біля АТБ? Тепер холодку не має. А комусь - гарні дрова. Головне, що спиляно під корінь, весна минула, а нових насаджень жителі міста там не бачать. Якщо прибираєте дерево для дров, залиште кошти на придбання нового деревця», - прокоментувала Ірина Чуніхіна.

«У посадках ще минулих літа-осені повипилювали дуби та інші породи, які пішли на дрова. Бачила завантажену 50-річними деревами машину. А щоб там хтось щось посадив – не бачила. Безкарність і збагачення, ось мета такого прорідження. Адже по закону на вирубку навіть одного дерева потрібен лісорубний квиток, але то по закону», - висловила свою думку Валентина Питлюк.

Пишуть місцеві і про те, що якщо дерева у місті все ж висаджують, їх ніхто не поливає, і вони поволі всихають.

У Долинській міській раді повідомили, що комісія з обстеження зелених насаджень склала акт про видалення у провулку Знам’янському пірамідальних тополь. Вік насаджень перевищує вік стиглості (35 років). У такому стані вони є аварійно небезпечними та становлять загрозу для руху пішоходів і автотранспорту, особливо в період сильних поривів вітру та ожеледиці. Акт винесуть на розгляд чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

«Запрошення окремих користувачів соціальних мереж до обговорення щодо "бути чи не бути" цим деревам, є безпідставним. Адже у цих питаннях повинен домінувати відповідальний і професійних підхід, а не зазначений принцип "поговорити"», - йдеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що за останні три роки на вулицях та в парках міста висадили 1595 дерев різних порід, в тому числі й замість видалених. Роботу з оновлення зелених насаджень та озеленення міста планують продовжувати і надалі.