У Кропивницькому планують модернізувати найнебезпечніше перехрестя

Перегляди: 1545

У Кропивницькому робоча група з інтегрованого розвитку міста за участі заступника міського голови Андрія Паливоди сьогодні, 20 червня, розглянула питання перетворення найнебезпечнішого перехрестя міста на більш безпечне та комфортне для містян.

Мова йшла про перехрестя вулиць Вокзальної та Євгена Тельнова, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У жовтні минулого року в Кропивницькому відбулася Шоста українська академія інтегрованого планування розвитку міст, яка напрацювала низку пропозицій щодо зв'язку мобільності з екологічною ситуацією, локальною економікою, доступністю, інклюзивністю та безпекою.

Серед короткострокових пропозицій, які не потребують великих капіталовкладень, пролунали обмеження швидкості до 30 км/год., озеленення тротуару, реконструкція зупинок, оптимізація торгівлі, оновлення дорожньої розмітки, регулювання світлофорів.

Серед довгострокових та вартісних - перенесення автовокзалу, побудова нового підземного переходу.

Зацікавилися члени робочої групи й пропозицією перенесення зупинки, що біля Дендропарку, до скверу Слави, облаштування там заїзної «кишені».

Представники виконавчих органів та поліції, присутні на нараді, висловили свої зауваження до пропозицій.

Пропозиції розглянуть на наступному засіданні комісії з безпеки дорожнього руху ЖКГ. Далі з урахуванням висновків їх розглянуть та включать у галузеві програми виконавчих органів міськради на наступний рік.

Зробити більш безпечним перехрестя мають за півтора роки.