У Кропивницькому відкрилася виставка робіт особливих дітей (ФОТО)

Перегляди: 687

У картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» сьогодні, 20 червня, відкрилася виставка «Краса Божого світу очима особливих дітей».

На ній представили близько 50 робіт конкурсу, організаторами якого виступили відділ катехізації та просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ, громадська організація батьків дітей з інвалідністю «Серце матері» та Кіровоградський обласний художній музей, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У конкурсі взяли участь 22 художники, які навчаються у першій та третій школах, дитбудинку «Наш дім», галереї «Єлисаветград», художній студії «Палітра душі» при недільній школі Спасо-Преображенського Кафедрального собору. Роботи надійшли і з районів області та Хмельниччини.

Працювати над творами діти почали у квітні.

«Це була дуже відповідальна робота. Вибрати, виокремити найкращі твори було дуже складно, - зізналася член журі заступник директора з наукової роботи художнього музею Ганна Осіпова. - Всі роботи гарні, всі написані з великою любов'ю. Коли ми передивлялися, намагалися врахувати усі особливості - колір, композицію, техніку виконання».

Конкурс проходив у трьох вікових категоріях. Переможці отримали подарунки.

Одностайно супер-приз - путівку для матері й дитини у табір «Джерельце Надії на морі - 2019» - дістався Кирилу Бабкіну.

Для усіх учасників провели невеличкий концерт, на якому виступили юні музиканти міста.

Виставка працюватиме у галереї до кінця червня.

Організатори сподіваються, що конкурс буде проходити щорічно і перетвориться з обласного на всеукраїнський.