На Кіровоградщині місцеву владу зобов'язали облаштувати всі зони відпочинку на воді

Перегляди: 770

На Кіровоградщині з початку року на воді загинули 24 людей, з них четверо - лише за минулу добу.

Про це йшла мова на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє CBN з посиланням на прес-службу ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Люди загинули у Маловисківському, Олександрійському та Благовіщенському районах.

При цьому, як зазначив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, кілька місяців тому місцеві органи влади отримали доручення облаштувати літні зони відпочинку біля водойм.

За словами заступника начальника управління ДСНС України в області Василя Штогріна, недостатній рівень організації роботи з запобігання загибелі людей на воді спостерігається майже в усіх населених пунктах області.

Відповідна робота взагалі не проводиться у Кропивницькому, Знам'янці, Благовіщенському, Голованівському, Добровеличківському, Долинському, Знам'янському, Кропивницькому, Бобринецькому, Компаніївському, Новгородківському, Новомиргородському, Новоукраїнському та Устинівському районах.

На цих територіях місцеве самоврядування не визначило жодного місця відпочинку біля води та не привело їх у відповідність до вимог Правил охорони життя людей на водних об'єктах.

По одному офіційному місцю визначено у Гайворонському, Олександрійському, Олександрівському та Маловисківському районах.

«Це ті місця, які використовуються дитячими оздоровчими таборами, а місць відпочинку для загального користування також не визначено жодного», - наголосив Василь Штогрін.

Щодо обласного центру, щороку влітку люди відпочивають на стихійних пляжах - Новомиколаївському, Ковалівському та у парку Перемоги. Та досі їхні території не визначені міською радою місцями відпочинку на воді й, відповідно, робота з їх обладнання не проводиться.

«Сьогодні йдеться не лише про здоров'я, а про життя людей, - наголосив Сергій Коваленко. - Дуже просто розмістити на березі водойми табличку з забороною купання, але далі… за нею криється 24 смерті, в тому числі дві дитячі. Місця відпочинку в тих погодних умовах, які склалися сьогодні й прогнозуються на завтра, повинні бути обладнаними, і взагалі - повинні бути! Облаштовані зони відпочинку сьогодні – це єдина можливість уникнути нещасних випадків на воді».

Комісія наказала органам влади на місцях оперативно визначити на своїх територіях місця масового відпочинку та вжити заходи щодо приведення їх до ладу, обстежити та очистити дно акваторії. Крім того, місцева влада повинна перевірити виконання умов договорів з орендарями водойм щодо недопущення купання в ставках, наданих для товарного риборозведення.