На Кіровоградщині після майже 10-річної перерви відновили ремонт дороги на Миколаїв

Перегляди: 3416

Після майже 10-літньої перерви біля Бобринця відновили роботи з реконструкції дороги Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв (км 107+800 - 111+800).

Про це CBN поінформували в прес-службі САД області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вже відфрезерували верхній шар асфальтобетону, на об’єкті працює асфальтоукладальник, який влаштовує вирівнюючий шар гарячої асфальтобетонної суміші.

У 2010 році, коли розпочиналася реконструкція, укріпили конструктивні шари дороги шляхом регенерації, влаштували вирівнюючий шар. Об’єкт вдалося виконати на майже 70 відсотків, але за відсутності фінансування роботи довелося припинити.

За проектом, на вказаному відрізку влаштють лотки водовідведення, вкладуть три сантиметри вирівнюючого шару гарячої асфальтобетонної суміші, а верхній шар вкладуть щебенево-мастиковим асфальтобетоном, що підвищить безпеку руху та стійкість полотна до навантажень.

Також підрядник укріпить узбіччя, встановить нові дорожні знаки та нанесе горизонтальну розмітку. Гарантія – 10 років за умови дотримання правил експлуатації й вагових норм.

Для завершення робіт на об’єкті цього року необхідно майже 42 мільйони гривень бюджетних коштів.

Загалом на дорозі Н-14 в межах Кіровоградської області ремонтні роботи тривають на кількох відрізках. До кінця вересня всі їх планується ввести в експлуатацію.