Нардеп з Кропивницького став співавтором закону про збереження лікарень «для обраних»

Перегляди: 3749

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету більшістю підтримав законопроект, який виводить з-під дії закону про медичні гарантії установ Національної медичної академії наук України і Державного управління справами (наприклад, «Феофанію»).

Про це у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Автори законопроекту - народні депутати Костянтин Іщейкін (БПП), Ігор Молоток («Воля народу»), кропивничанин Олександр Горбунов, Володимир Шкварилюк (обидва - «Народний Фронт») та Іван Крулько («Батьківщина»).

«Міністерство охорони здоров'я України категорично не підтримує таке рішення! Наполягаємо, що українці самостійно мають обирати, де лікуватися, а не депутати. Неприпустимо, коли кілька людей, які прагнуть зберегти статус-кво та свої нажиті привілеї, вирішують, де і хто може отримувати медичні послуги», - заявила Супрун.

«Автори законопроекту хочуть, щоб "Феофанія" та інші відомчі заклади жили на окремому фінансуванні — у них вливалися мільйони гривень платників податків, але отримати медичні послуги могли лише "обрані"», - додала вона.

У пояснювальній записці до законопроекту вказано, що його «розроблено з метою упорядкування відносин у галузі фінансового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України окремих програм, діяльності закладів та установ охорони здоров’я у процесі поетапної реалізації деяких положень Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення"».

Автори документу також вважають, що «прийняття та реалізація закону сприятиме реалізації на практиці конституційного права громадян на охорону здоров’я, надання їм доступної та якісної медичної допомоги, забезпечить фінансову основу для успішної реалізації програм та заходів, що здійснюються державними організаціями (установами, закладами) Державного управління справами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ