У Кропивницькому знайшли земельні ділянки для будівництва аквапарку

Перегляди: 7903

У Кропивницькому хочуть побудувати аквапарк - для цього потрібно до 6 млн доларів інвестицій.

Це питання з інвестиційної точки зору розглянули на засіданні постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики сьогодні, 21 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Питання вже піднімалося чотири роки тому, але тоді не знайшли вільну земельну ділянку.

За інформацією керівника департаменту економіки Маріанни Моркви, для відкритого аквапарку потрібно 1 га землі, 1,5 - 3,5 млн доларів інвестицій, які інвестор зможе повернути протягом чотирьох сезонів.

Закритий аквапарк потребує 5 га і 4 - 6 млн доларів, які інвестор зможе повернути через чотири - п’ять років, якщо це місто-мільйонник.

Комісія погодилася, що Кропивницькому водний парк потрібен. Управління земельних відносин опрацювало питання і знайшло ділянки на вулицях Волкова та Аджамській. Крім того, є вільні ділянки в районі Гаю десантників, на Козачому острові та в дендропарку.

Три ділянки відносяться до природоохоронного фонду, тож їх зняли з розгляду. Інформацію про інші чотири розмістять на інвестиційному сайті Кропивницького для пошуку інвесторів.