Влада Світловодська визначилася зі ставками податку на нерухомість на наступний рік

Перегляди: 1378

Влада Світловодська має намір змінити на території міста ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідне рішення підготовлене для винесення на розгляд депутатів, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Платити податок повинні фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової або нежитлової нерухомості. Об’єкти оподаткування, база оподаткування, пільги зі сплати податку, ставка податку, податковий період, порядок обчислення суми податку, порядок та строки сплати податку здійснюються відповідно до вимог ст. 266 Податкового кодексу України.

Так, ставки податку за 1 кв. м одноквартирних та багатоквартирних будинків масової забудови, підвищеної комфортності, у будинках садибного типу, дачні та садові, житлових будинках готельного типу становлять 0,05% від розміру мінімальної заробітної плати.

Для власників будь-яких гуртожитків, будинків для біженців, притулків для бездомних, будинків-інтернатів для людей похилого віку та інвалідів, будинків дитини та сирітських будинків ставки податку за 1 кв. м - 0,000 грн.

Власники готелів, мотелів, кемпінгів, пансіонатів, ресторанів та барів, туристичних баз, дитячих та сімейних таборів відпочинку та інших будівель для тимчасового проживання, платитимуть податок по 0,5% за 1 кв. м.

Власники будівель органів державного та місцевого управління, органів правосуддя, закордонних представництв не платитимуть податок, а власники будівель фінансового обслуговування, адміністративно-побутових будівель промислових підприємств, будівель для конторських та адміністративних цілей тощо платитимуть податок по 0,015% за 1 кв. м.

За торгові центри, універмаги, магазини, криті ринки, павільйони та зали для ярмарків, станції технічного обслуговування автомобілів, їдальні, кафе, закусочні, бази та склади підприємств торгівлі і громадського харчування, будівлі підприємств побутового обслуговування їх власники повинні платити податок у розмірі 0,2% за 1 кв. м.

Якщо депутати підтримають проект рішення, воно набере чинності з 1 січня 2020 року.