У Кропивницькому правоохоронцi затримали банду рекетирiв (ФОТО)

Перегляди: 2781

До внутрiшньої безпеки Нацiональної полiцiї звернувся житель Кiровоградщини iз заявою про те, що з нього вимагали неiснуючий борг.

Про це CBN поiнформували в прес-службi департаменту внутрiшньої безпеки Нацiональної полiцiї України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловiк розповiв, що з нього вимагають грошi – вигаданий борг – учасники мiсцевої злочинної групи. В результатi спiлкування з рекетирами «боржник» отримав перелом ребра та купу гематом. У разi вiдмови передати їм майже десять тисяч доларiв США зловмисники обiцяли фiзичну розправу набагато серйознiшу. Попередили, що вони входять до складу угрупування, яке контролює мiсцевий «наглядаючий» на прiзвисько «Кеваль», а вiн, начебто, має зв’язки з посадовими особами полiцiї Кiровоградщини. Тому, звертатися до працiвникiв полiцiї не варто.

Слiдчий вiддiл Кропивницького вiддiлу полiцiї розпочав кримiнальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримiнального кодексу.

Встановили, що до злочину причетнi члени злочинної групи, якi дiють вiд iменi 53-рiчного мiсцевого кримiнального авторитета. «Наглядаючий» за Кропивницьким в свою чергу представляє iнтереси «злодiя в законi» на прiзвисько «Армен Хохол». Факт вимагання неiснуючого боргу задокументували. Чоловiковi й далi погрожувати та, задля переконливостi, наносили тiлеснi ушкодження.

Заявник погодився передати частину коштiв та власний автомобiль вимагачам. На обумовлену зустрiч учасники банди приїхали на авто, отримали 16 тисяч гривень та ключi вiд автiвки своєї жертви. Однак, їх вiдразу затримали на мiсцi подiї.

Пiд час огляду транспортного засобу учасникiв злочинної групи знайшли кошти, ножi, пристрiй для вiдстрiлу пiд патрон «Флобера», маску, мобiльнi телефони та документи.

Трiйцю рекетирiв затримали в порядку ст.208 КПК України та помiстили до iзолятора тимчасового тримання. Готується оголошення пiдозри та обрання запобiжного заходу. Встановлюють iнших учасникiв злочинного угрупування та причетних до них осiб. Перевiряють можливу причетнiсть спiвробiтникiв правоохоронних органiв.

За вимагання їм загрожує до семи рокiв позбавлення волi.