У Кропивницькому щорічно через передозування наркотиками вмирає 60 людей

Перегляди: 2022

На Кіровоградщині, згідно з опитуванням благодійного фонду «Повернення до життя», з 3122 підлітків-респондентів 876 заявили, що періодично вживають наркотики - переважно канабіс, солі, спайси, наркотичні засоби аптечного ряду.

Таку інформацію співробітники фонду надали сьогодні, 25 червня, під час прес-конференції, присвяченої Всесвітньому дню боротьби з наркоманією, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Анонімне скрінінг-опитування проводилося серед підлітків Кропивницького, Знам'янки, Олександрії та Новоукраїнки.

За словами керівника фонду Олександра Остапова, 65 відсотків хлопців та дівчат з часом переходять на більш важкі наркотики.

За даними Програми зменшення шкоди серед ін'єкційних споживачів наркотиків, спостерігається стійка тенденція до омолодження користувачів наркотичної отрути.

Серед наркозалежних у Кропивницькому щорічно 60 людей різного віку вмирає переважно від передозування. Серед зареєстрованих у рамках Програми ін'єкційних наркоманів щороку смертність складає до 1,5%, інфікується ВІЛ - 4,5%, а гепатитами - 58%.

Як зазначив Олександр Остапов, за даними Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, ін'єкційними наркоманами є 342 тисячі українців, в обласному центрі їх 6,5 тисячі.

Легкі наркотики споживають до 4 мільйонів громадян країни, у Кропивницькому - 24 тисячі.