У Кропивницькому влада 3 роки шукає приміщення центру для роботи з наркозалежною молоддю

Перегляди: 1357

У Кропивницькому ком'юніті-центр для молоді «VIP-бункер» багато років чекає від місцевої влади виділення приміщення для роботи.

Про це на прес-конференції сьогодні, 25 червня, присвяченої Всесвітньому дню боротьби з наркоманією, розповіла психолог Олена Лимар, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Центр, який працює з наркозалежною молоддю, в обласному центрі відкрився сім років тому. Його діяльність підтримували платники податків Нідерландів. За цей час вдалося повернути до нормального життя 1055 юнаків та дівчат Кіровоградщини.

Проте фінансова допомога Україні в боротьбі з наркозалежністю, яку з 2002 року міжнародні організації щорічно надавали в сумі 140-180 млн доларів, з 1 вересня припиниться. З того часу всі програми фінансуватимуться з держбюджету.

Благодійний фонд «Повернення життя» та ком'юніті-центр для молоді теж залишаться без підтримки з-за кордону 2020 року. Програма, за якою вони працюють, впроваджується в семи регіонах країни. Та лише у Кропивницькому за сім років місцева влада так і не підставила плече тим, хто рятує підлітків від наркотиків. Три роки тому фонд офіційно звертався до міськради з проханням допомогти з помешканням, де б вони допомагали хлопцям і дівчатам. Але й досі питання відкрите.

Як зазначила Олена Лимар, українського законодавства у питанні реабілітації наркозалежних підлітків немає, а реабілітаційні центри існують лише для дорослих.

Контакти ОБФ «Повернення життя»: 27-54-30, 095-220-81-29.

Нагадаємо, серед наркозалежних у Кропивницькому щорічно 60 людей різного віку вмирає переважно від передозування.