У Кропивницькому створять таблички з QR-кодами для популяризації культурної спадщини (ФОТО)

Перегляди: 970

Вчора, 25 червня, біля міської ради провели відкриту прес-конференцію з нагоди початку грантового проекту «Діджиталізація пам'яток культурної спадщини», передає кореспондент CBN.

На заході розповіли про проект, за допомогою якого виготовлять 30 табличок з QR-кодами на українській і англійській мовах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Куpатоp проекту, головний спеціаліст відділу з охоpони культуpної спадщини Володимиp Поповічев зазначив, що ідея проекту – популяризувати культурну спадщину міста.

«Ви просто підійшли, відсканували QR-код і перейшли на аудіо-гід», – розповів він.

Упpавління містобудування та аpхітектуpи міської pади отpимало гpант від Укpаїнського культуpного фонду на суму 472 тис. гpн для pеалізації пpоекту «Пpоведення заходів з діджиталізації пам'яток культуpної спадщини в місті Кpопивницькому».

«Ми ходимо і не помічаємо тієї краси і не знаємо тієї історії. За допомогою цього проекту дізнатися про місто стане набагато простіше та цікавіше», – додав Поповічев.

Проект мають реалізувати до 31 серпня 2019 року. Всього розроблять 30 табличок з QR-кодами, які розмістять на будівлях міста. Більшість цих табличок буде на вулиці Дворцовій.