У Кропивницькому триває ямковий ремонт доріг (ФОТО)

Перегляди: 1364

У Кропивницькому продовжують усувати ями на дорогах.

Як розповів CBN майстер КП «Універсал - 2005» Павло Конкін, роботи виконуються двома способами - укладають гарячий асфальт традиційним способом та за допомогою багатофункціональної машини УЯР-01.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ця технологія дозволяє швидко та точково проводити ремонт ямок у дорожньому покритті до 5 см завглибшки, не потребує використання фрези для зрізання асфальту.

Машина спочатку видуває стисненим повітрям з ямки сміття, покриває її дно та стінки бітумною емульсією, подає дрібнофракційний щебінь, облитий емульсією, а потім ще «бронюючий» шар щебеню. Він забезпечує добре зчеплення автомобільних шин з дорогою. Через 10 – 15 хвилин після «латання» дорога придатна для проїзду.

У квітні за допомогою сучасної техніки ремонтували вулиці на Катранівці, Кущівці та Великій Балці. У травні - вулиці за маршрутом автобусу №111, який обслуговує жителів Старої Балашівки. Крім того, роботи провели на вулиці Вокзальній та проспекті Університетському. За місяць використали 1,9 тонни бітумної емульсії.

На червень запланували доробити проспект Університетський та вулицю Вокзальну, усунути ями на Полтавській, Шульгіних, Тельнова. Завтра, 27 червня, ремонтуватимуть вулицю Преображенську від Собору до вулиці Кропивницького.

У травні бітумну емульсію постачала компанія «Ниюна», а в червні у комунального підприємства з'явився новий, місцевий, постачальник - «Інгулбудсервіс».

Фото КП «Універсал - 2005»