На Кіровоградщині допомоги потребує багатодітний батько - у нього зламаний хребет (ФОТО)

Перегляди: 3729

Близько ста тисяч гривень потрібні на операцію Сергію Шлянчаку.

У жовтні минулого року 38-річний чоловік зламав хребет, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через нестачу коштів операцію і досі не зробили. Лікарі кажуть, що відкладати вже не можна, якщо пацієнт хоче ходити бодай із ціпком. Потрібної суми у сім’ї немає. Рідні просять небайдужих допомогти стати Сергієві на ноги.

Разом із трьома дітьми та дружиною Сергій Шлянчак проживає у Федорівці Кропивницького району. Тут у дворі і сталася трагедія. Через падіння з дерева чоловік зламав два хребці, третій – змістився. Замість лікуватися – продовжував поратися по господарству. В результаті нині прикутий до візка.

«Лазив на дерево відпилювати гілки від дротів і впав. Повезли мене на Балашівку [районну лікарню], зробили рентген, сказали, що забій. А потім я поїхав в обласну [лікарню], зробив МРТ, травматолог подивився, потім нейрохірург подивився, сказали, що переломи і вибитий десятий хребець. Ходив ще до 20 березня, а потім різко – зранку вставати – і не міг встати», - розповів він.

26 червня Сергієві знову зробили МРТ і з’ясували, що вибитий хребець ще змістився, перетиснувши нерви та спинний мозок. З кожним днем шансів стати на ноги стає все менше. Якщо втручання зробити терміново – чоловік зможе пересуватися самостійно. В обласній лікарні чекають на Сергія вже у липні.

«Сказали, що тепер треба ламати, довбати все, операція триватиме годин 12, і ще викликатимуть з Києва якогось лікаря», - зазначив чоловік.

Тривалої операції Сергій не боїться. Має мрію – бути здоровим для своїх дітей.

«На ноги треба стати, дітей на ноги ставити – малі діти – шість, п’ять і вісім років», - бідкається батько.

«Там є дуже великі порушення… Він, коли вставав-ходив, пішло ще більше зміщення і перетиснуло спинний мозок і нерви. Там треба дійсно брати і проводити велике оперативне втручання – брати звільняти спинний мозок і ставити систему фіксації», - прокоментував завідувач нейрохірургічним відділенням обласної лікарні Ігор Ярошенко.

Поки був здоровий, Сергій заробляв, вирощуючи розсаду. Тримав невелике господарство – курей, кроликів. Нині на понад 50 сотках землі самотужки господарює дружина.

«Трохи всього посадила, що змогла. Буває, люди приходять допомагають трохи, але ж треба всім платити. Роблять таке, що я сама не зроблю, приміром, покосити треба», - каже Віра.

Намагаються допомагати мамі і троє дітей.

«Я у хаті в себе в кімнаті і в хлопців прибираю, а в папи ледве-ледве, бо в нього сильно велика кімната з мамою. Трохи допомагаю на городі», - розповіла дочка Катя.

Понад усе сім’я Сергія мріє про його одужання. Рідні дякують тим, хто вже відгукнувся і долучився до збору коштів на операцію. Однак питання грошей продовжує стояти гостро. Просять допомогти всіх небайдужих.

«Часу обмаль для того, щоб поставити чоловіка на ноги. Троє дітей… Якщо у вас є можливість, будь ласка, допоможіть хто чим може», - просить дружина.

Номер телефону дружини Віри: +380997208322.

Номер картки: 41 49 50 01 70 52 26 53 (Shlianchak Sergiy Oleksandrovich) Райффайзен Банк Аваль.

Ліля Кочерга, CBN