На в’їздi до Кропивницького збудують паркiнг для вiдстою великовагового транспорту

Перегляди: 1106

Пiдприємство «Кернел» облаштовує на вулицi Мурманськiй зупинку для вiдстою вантажiвок.

Про це йшла мова на засiданнi комiсiї з питань органiзацiї руху, повiдомляє CBN з посиланням на сайт мiськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На засiдання запросили керiвникiв всiх великих пiдприємств мiста, якi користуються послугами великотоннажних автопоїздiв. Проте вiдгукнувся лише «Кернел».

За словами представника пiдприємства, на «Кернелi» дотримуються розпорядження мiського голови щодо заборони руху вулицями Кропивницького вантажiвок загальною масою понад 24 тонни i з навантаженням на вiсь понад сiм тонн у денну пору доби при температурних показниках повiтря вище 28 градусiв за Цельсiєм. Заборону встановили на перiод з 20 червня по 31 серпня 2019 року.

Тому пiдприємство будує паркiнг на 150 мiсць. Його планують вiдкрити до початку осенi i обiцяють не перевантажувати мiсто фурами, бо до заводу водiї будуть пiд’їжджати по черзi, за викликом диспетчера.

«Ми повиннi жорстко дотримуватись правил експлуатацiї дорожнього покриття при високих температурних режимах. Дороги мiста не призначенi для такого навантаження, вони руйнуються пiд колесами важкого транспорту. Я вдячний представникам полiцiї за те, що почали зупиняти великогабаритнi машини, ми тепер бачимо, як вони стоять на кожному в’їздi в мiсто», – зазначив заступник мiського голови Олександр Вергун.

Нагадаємо, ще взимку у Кропивницькому встановили знаки обмеження руху.