У Кропивницькому пішов з життя відомий педагог і краєзнавець

Перегляди: 1840

Відійшов у вічність кропивничанин, педагог і краєзнавець Вадим Смотренко.

Про це у соцмережі написала його донька Олена, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Останній тиждень він знаходився в реанімаціїчетвертої лікарні. Загострилася жовчокам'яна хвороба, лікарі боролися за життя Вадима Васильовича, але організм не витримав.

«Я дуже вдячна всім, хто підтримував мою сім’ю у цей важкий тиждень...

Сьогодні вночі тато помер... Про час і місце похорон повідомлю окремо», - написала Олена Смотренко.

Вадим Смотренко народився 27 грудня 1934 року в родині вчителів, які жили у селі Костромка Апостолівського району Дніпропетровської області.

До нашого міста родина Смотренків переїхала в 1943 році, де хлопець у 1958 році закінчив історико-філологічний факультет Кіровоградського педагогічного інституту ім. Пушкіна.

Після служби в армії Вадим Смотренко викладав російську мову, історію, географію та малювання в селі Катеринівка Кіровоградського району.

15 років він викладав на кафедрі російської літератури КДПІ імені Пушкіна історію давньоруської літератури та російської літератури ХVIII століття, методику та виразне читання.

Головним захопленням Вадима Смотренка було краєзнавство. Багато років він пропагував історію рідного краю, вів радіо- та телепередачі, проводив екскурсії, був автором низки книг.