У трьох районах Кіровоградщини в мишей знайшли збудники особливо небезпечних інфекцій

Перегляди: 2198

У червні лабораторія особливо небезпечних інфекцій знайшла збудники хвороб при дослідженні мишей у Благовіщенському, Олександрівському та Устинівському районах.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мишей зі збудником туляремії (Francisella tularensis) та лептоспірозу (Leptospira Pirogenes, Leptospira Pomona) знайшли в селі Станіславове Благовіщенського району.

При дослідженні миші з села Бірки Олександрівського району знайшли збудник ієрсиніозу (Yersinia pseudotuberculosis) та в однієї миші, яку спіймали у полі в селі Бовтишка, знайшли збудник лептоспірозу (Leptospira Tarassovi).

Також позитивний результат отримали на збудник туляремії (Francisella tularensis) при дослідженні миші, яку відловили у лісових насадженнях в смт Устинівка.

Для запобігання захворювання людей на ці інфекції головам сільських рад вказаних населених пунктів відправили рекомендації щодо організації та проведення санітарно-гігієнічних заходів,посилення контролю за своєчасним вивозом побутового сміття та харчових відходів для запобігання розмноження мишей і пацюків.