Урочистостi вiдбулися з нагоди Дня Конституцiї у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 1396

З нагоди Дня Конституцiї у Кропивницькому вiдбулись урочистостi бiля пам'ятника Володимиру Винниченку сьогодні, 28 червня.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Квiти до пiднiжжя пам’ятника поклало керiвництво облдержадмiнiстрацiї, обласної ради, мiської ради.

Пiд час урочистого зiбрання державнi та обласнi вiдзнаки вручили громадським дiячам, волонтерам та вiйськовим.

Перед учасниками мiтингу виступили представники громадськостi Кропивницького. Так, голова обласної органiзацiї Всеукраїнського товариства «Просвiта» Олександр Ратушняк зазначив, що Україна має головнi символи держави - Конституцiю, гiмн, прапор, герб, мову - щоб бути самобутньою мiцною країною. Вiн згадав слова Винниченка, який говорив, що «бути українцем – значить постiйно доводити право на власне iснування», якi i сьогоднi не втрачають актуальностi. Бо саме зараз українцi захищають не лише територiальну цiлiснiсть держави, а й демократiю, свободу, європейський вибiр

Як зауважила керiвниця громадської органiзацiї «Прес–клуб реформ» Вiкторiя Талашкевич, верховенство права, повага до закону – це спiльнi базовi цiнностi, що рухають Україну вперед разом з усiєю Європою i цивiлiзованим свiтом.

Урочисте зiбрання завершилось виконанням духовного гiмну нашої держави «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Нагадаємо, 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Основний Закон нашої держави, який визначив стратегiю її подальшого розвитку.