На Кіровоградщині пройдуть змагання з риболовлі на честь Героя України

Перегляди: 1720

Учетверте командний турнір «Путнік» пам’яті Героя України Юрія Коваленка з риболовлі на донну снасть проводить Кіровоградський обласний риболовецький клуб.

Про це повідомляється на офіційній сторінці клубу у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Турнір проводиться з метою вшанування пам’яті Юрія Коваленка, Героя України, який загинув, виконуючи бойове завдання в зоні проведення антитерористичної операції 15 липня 2014 року.

16 липня, - його день народження. Юрій був дуже завзятим рибалкою, і саме це надихнуло організаторів на проведення турніру на його честь. Герой мав позивний «Путнік», що означає подорожній, мандрівник

Турнір відбудеться 13 липня на водоймі в селі Карлівка (Крупське). Організатори можуть забезпечити й доставку команд на місце турніру. Охочі взяти участь мають зареєструватися за телефонами (096) 518-88-52, (095) 658-18-12 (Дмитро).

Юрій Коваленко - підполковник Збройних сил України, заступник командира загону третього окремого полку спеціального призначення (Кропивницький) Сухопутних військ ЗСУ. Герой України.

У липні 2014 року Юрій Коваленко виконував завдання з охорони українсько-російського державного кордону поблизу населеного пункту Провалля Луганської області. Також офіцер спланував та реалізував прорив розвідувального загону крізь бойові порядки терористів у районі Ізвариного та перекриття основних напрямків висування сил супротивника. В одному з боїв підполковник врятував пораненого солдата, витягши його з-під вогню.

Зміг вдало організувати охорону та оборону свого підрозділу, що не дало змогу ворогу захопити важливу ділянку місцевості, втягнути зі сторони кордону додаткові сили та розвинути успіх на оперативному напрямку. Всі спроби противника знищити позиції підрозділу підполковника Юрія Коваленка були марними.

Унаслідок мінометного обстрілу з боку противника 15 липня Юрій Коваленко отримав поранення, не сумісні з життям.

У Кропивницькому на його честь назвали вулицю (в минулому - генерала Конєва).