Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» цього року відбудеться раніше

Перегляди: 2144

У Кропивницькому втретє відбудеться національний мистецький фестиваль, повідомляє кореспондент CBN.

Як розповів на прес-конференції ініціатор фестивалю народний депутат Олександр Горбунов, він приурочений до дня перейменування обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Триватиме фестиваль чотири дні - з 11 по 14 липня - і буде більш відкритим та демократичним. Перш за все спектаклі зможуть побачити всі охочі - вони проходитимуть на відкритих сценах: на площі Героїв Майдану та перед входом у Ковалівський парк.

«Новий формат не залишить нікого байдужим», - запевнив Олександр Горбунов.

Родзинкою Кропфесту стане триб'ют відомому українському поету і композиторуа Володимиру Івасюку, який загинув 40 років тому.

Організатори фестивалю обіцяють, що його твори залунають по-новому у виконанні відомих українських співаків у супроводі симфонічного оркестру. Триб'ют продовжиться в інших містах країни.

«Це буде національна прем'єра. Я дуже хочу, щоб "Червона рута" зазвучала в новому виконанні саме з нашого міста, - розповів Олександр Горбунов і додав, - цілком можливо, що міністр культури зі сцени виконає пісню Івасюка».

Кожен день буде тематичним. Так, 12 липня буде присвячене авіації, і, відповідно, виступатимуть гурти з піснями на цю тему.

Вдруге в рамках КропФесту розкажуть про переможців проекту «Герої серед нас». Серед десятків кандидатур жюрі, в яке увійшли відомі кропивничани, відібрали дев'ятьох.

«Ми дуже раді, що проект "Герої серед нас", який стартував у тому році, вже став невід'ємною частиною фестивалю. Невдовзі ми побачимо історії про людей, які творять добро, змінюють світ через зміну самих себе. Вони варті захоплення і варті наслідування», - зазначила куратор проекту Анастасія Квятик.

На проведення фестивалю з державного бюджету виділили дев'ять мільйонів гривень. Розпорядником коштів є Національна спілка композиторів України.

Нагадаємо, рішення про перейменування Кіровограда на Кропивницький Верховна Рада прийняла 14 липня 2016 року.

Торік фестиваль проходив наприкінці серпня - на початку вересня.