Мажоритарники у 99 і 100 округах від «Громадянської позиції» розповіли, що хочуть змінити в Україні

Перегляди: 946

Змінювати країну на краще та відстоювати інтереси Кіровоградщини у Верховній Раді наступні чотири роки мають бажання два представники «Громадянської позиції».

У прес-центрі CBN про свої завдання у парламенті у разі перемоги на виборах розповіли завідуючий проктологічним відділенням обласної онкологічної клінічної лікарні, заслужений лікар України Олексій Чалий та директор Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук, кандидат наук Ігор Семеняка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олексій Чалий, який балотується у 99 виборчому окрузі, зазначив, що ситуація в країні по усім галузям погіршується. Яскравий приклад - ситуація, що склалася у медицині. Лікарі від'їжджають на роботу за кордон через маленькі зарплати, пенсіонерам вистачає пенсії на одне відвідування аптеки, відсутні єдина ціна на послуги та страхова медицина.

«Медицина потребує справжньої реформи, яку повинні проводити фахівці», - вважає заслужений лікар України.

Того ж потребують інші галузі. Так, держава має гарну Конституцію, але людина не може відстоювати свої права в суді, незадовільно працюють правоохоронні органи.

Найголовніше питання в країні - припинення війни на сході. Закінчити її можна, на думку представника «Громадянської позиції», тільки мирним шляхом, розвиваючи українську економіку, яка зараз «знаходиться в жалюгідному стані».

«Промисловість фактично знищена, люди виїжджають тисячами за кордон, на сьогоднішній день за статистикою їх там працює до 10 мільйонів, а якщо брати найближчі роки, ще до семи мільйонів покинуть Україну. Потрібно розвивати економіку, залучати інвестиції, а для цього треба знищити корупцію нагорі. Поки ми її не подолаємо, про розвиток не можна говорити», - сказав Олексій Чалий.

Сильна держава повинна мати сильну армію, тому, на переконання Олексія Чалого, Україна потребує контрактної армії замість загального призову. Треба мати місцеві загони самооборони і великий резерв.

Чалий закликав виборців згадати, як працювали минулу каденцію народні обранці - з'являлись у стінах парламенту, голосували, що обіцяли і що зробили, і добре думати, коли робитимуть вибір.

Ігор Семеняка, який балотується у 100 окрузі, згоден з колегою і вважає, що війну можна припинити тільки через збільшення надходжень до бюджету, які стимулюватиме розвиток економіки. Але зараз більша частина податків, які наповнюють бюджет, - це доходи фізичних осіб.

«Тобто людина в державі несе на собі усю тяжкість цієї держави. Це неправильно, тому податкова політика повинна змінитись», - зазначив науковець і додав, що влада вже багато років латає дірки у державній скарбниці за рахунок кредитів, чим робить державу все біднішою.

«Україна має ставати високорозвиненою інтелектуальною державою з високим технологічним потенціалом, який реалізується. Тільки так ми переможемо», - вважає кандидат у депутати.

Окремо науковець зупинився на темі рейдерства. За його словами, перше рейдерство у незалежній Україні відбулося під час приватизації.

«Я вважаю, що народ просто обдурили, ми втратили промисловість через величезний рейдерський захват», - заявив Ігор Семеняка.

І досі в країні спостерігаються незаконні способи зміни керівників підприємств і посягання на приватну власність. Цьому сприяє корупція у контролюючих та правоохоронних органах, судовій системі.

Змінити ситуацію можна, на переконання політика, але не революційним методом, а еволюційним, при якому відбуватиметься якісний кадровий підбір.

За словами Ігоря Семеняки, народ зараз підбирає собі кадри в парламент і хоче, щоб ці люди служили йому, а не можновладцям. «Громадянська позиція» йде до парламенту командою однодумців, які вважають, що людина в державі повинна бути понад усе.