На Кiровоградщинi невдовзi розпочнуть будувати сiльськi амбулаторiї другої черги

Перегляди: 1028

Друга черга будiвництва сiльських амбулаторiй на Кiровоградщинi на етапi оголошення тендерiв, повiдомляє кореспондент CBN.

Розпочати їхнє будiвництво планують за мiсяць-пiвтора. За типовим проектом збудують ще чотири амбулаторiї - у Новомиргородському, Новоукраїнському, Олександрiйському та Петрiвському районах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Етапи пiдготовки в Петрівському районi перевiрив перший заступник голови облдержадмiнiстрацiї Сергiй Коваленко сьогоднi, 2 липня.

«Через мiсяць-пiвтора, коли завершаться тендери, ми зможемо розпочинати роботи - землянi, закладання фундаменту, зведення стiн i стелi. А на осiнь ввiйти виключно у внутрiшнi роботи. У Петрiвському районi вже розчистили територiю, планують перенести лiнiю електропередач, а також роблять планування розмiщення самої амбулаторiї i гаража. Вартiсть будiвництва амбулаторiї - вiсiм мiльйонiв, з яких 10% - 800 тисяч гривень - з районного бюджету, решта з державного. Окремо придбають обладнання для телемедицини i службовий автомобiль», - розповiв Сергiй Коваленко.

Амбулаторiю зводять у центрi села Новий Стародуб Петрiвського району.