На Кіровоградщині Опоблок заявляє, що окремі депутати неправомірно використовують його назву

Перегляди: 1815

Партія «Опозиційний блок» (ОБ) на Кіровоградщині заявила про те, що кілька депутатів «Опозиційної платформи - за життя» видають себе за представників ОБ.

Текст заяви має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ній, зокрема, сказано: «Увага, фейк! На Кіровоградщині політична партія "Опозиційна платформа – за життя" видає себе за "Опозиційний блок"!

На сьогодні анонсовано прес-конференцію депутатів міської та районних рад обласного центру, яких обирали за списками "Опозиційного блоку" в 2015 році. Депутати, які вже рік є функціонерами іншої партії – "Опозиційна платформа - За Життя" Медведчука, Льовочкіна та Рабіновича, будуть намагатися пояснити свій начебто вихід із фракції "Опозиційного блоку", а по суті, зраду своїх виборців і продаж їх інтересів чи то по команді з Києва, чи то з Москви. Більше того, більшість із цих депутатів вже є кандидатами від "За життя" та представниками цієї партії в окружкомах на парламентських виборах».

«Хочемо наголосити, що депутатів, які ганьбили партію співробітництвом з партією Порошенка, "Опозиційний блок" буде відкликати зі складу депутатів, а керівництво, що присвоїло документацію партії, – притягати до відповідальності, передбаченої законом», - йдеться також у заяві.

Нагадаємо, о 15:00 сьогодні, 2 липня, у CBN відбудеться прес-конференція, тема якої - «Депутати міської та районних в обласному центрі рад виходять з фракцій "Опозиційного блоку"». Спікерами заявлені депутати міськради Кропивницького Анна Ніжнікова й Анатолій Ларін та депутат Кіровської райради обласного центр Олександр Рихлицький.

У 2018 році в партії «Опозиційний блок» стався розкол. Фракція складається з двох великих груп. Одна частина орієнтується на Ріната Ахметова, інша - на Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

20 листопада 2018 року Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна виключили зі складу фракції «Опозиційний блок». Новим очільником фракції став Вадим Новинський.

Юрій Бойко та Вадим Рабінович нині є співголовами партії «Опозиційна платформа - за життя».