У Кропивницькому депутати від «Опозиційного блоку» закликали колег переходити до «За життя»

Перегляди: 1798

У Кропивницькому депутати міської та райрад вирішили припинити діяльність, розпустити фракції ПП «Опозиційний блок» і створити інші депутатські групи.

Про це сьогодні, 2 липня, у прес-центрі CBN розповіла депутат міськради Кропивницького Анна Ніжнікова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У 2015 році наші депутати представляли партію "Опозиційний блок" на чолі з керівником регіональної організації Сергієм Ларіним, підтримуючи курс партії в опозиційному ставленні до влади та президента Порошенка», - нагадала вона.

Ніжнікова звернула увагу на те, що передвиборча кампанія на виборах президента показала дійсне ставлення до чинної влади певної частини керівництва партії в складі групи Ахметова і «системність дій зазначених осіб на користь Порошенка».

Тому на регіональних зборах партійці вирішили підтримати кандидатуру Юрія Бойка на виборах президента. А їхні результати, за словами Анни Ніжнікової, підтвердили найвищий рейтинг Бойка як опозиційного політика. Діяльність Олександра Вілкула депутатка вважає такою, що розпорошила голоси прихильників опозиціонерів, тому і в другий тур з Зеленським потрапив не Бойко, а Порошенко.

«Ми послідовні у своїх діях, ми підтримували Сергія Ларіна, ми підтримуємо Юрія Бойка, тому вважаємо за потрібне об'єднувати опозиційні сили в єдину платформу в інтересах нашої громади», - зазначила депутатка.

Депутат Кіровської райради у Кропивницькому Олександр Рихлицький вважає, що сьогоднішня прес-конференція стане каталізатором для переходу партійців з ПП «Опозиційний блок» до «Опозиційної платформи - За життя». За його словами, під час президентської кампанії два крила опозиційних сил не змогли дійти згоди, але має надію, що «ті люди, які не підтримали об'єднання усіх конструктивних опозиційних сил в одну платформу» раніше, скористаються шансом зробити це зараз.

На думку Олександра Рихлицького, «Опозиційний блок» не має на меті заходити в парламент - лише набрати 2 відсотка голосів, аби отримувати фінансування з бюджету.

Депутат заявив, що вже є інформація про спроби колишніх колег продати захищені квоти в окружних та дільничних комісіях тим кандидатам, які готові ці місця заповнити на території Кіровоградщини та інших областей.

Дії Вілкула та його команди під час президентської кампанії кропивницькі депутати вважають спробою рейдерського захоплення партії.

Олександр Рихлицький наголосив, що він і його колеги «фактично є членами "Опозиційного блоку"», а його регіональна організація зараз займається реорганізацією.

«"Опозиційну платформу - За життя" треба сприймати як апгрейд опозиційних сил», - заявив депутат міськради Кропивницького Анатолій Ларін.

У 2018 році в партії «Опозиційний блок» стався розкол. Фракція складається з двох великих груп. Одна частина орієнтується на Ріната Ахметова, інша - на Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

20 листопада 2018 року Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна виключили зі складу фракції «Опозиційний блок». Новим очільником фракції став Вадим Новинський.

Юрій Бойко та Вадим Рабінович нині є співголовами партії «Опозиційна платформа - за життя».