У Ленінському суді Кропивницького розглядають позов до КП «Єлізавета» про пошкоджені дерева

Перегляди: 1048

Екоактивісти та представники Державної екологічної інспекції звинувачують директора колективного підприємства «Єлізавета» Аллу Чернік у фактичному знищенні дерев у парку Перемоги в обласному центрі.

Перше засідання в Ленінському суді Кропивницького відбулося сьогодні, 2 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На доказ своїх звинувачень вони надали протокол, складений співробітником екоінспекції, про обрізку дерев у парку, який є об'єктом природно-заповідного фонду.

Директор КП «Єлізавета» заявила, що всі роботи виконувалися згідно з проектно-кошторисною документацією та дозволами. Обрізання дерев проводилося з 21 березня по 13 квітня, відповідно до рекомендацій науковців. 13 червня (дата складання протоколу) дерева не обрізали. Це підтверджує «Журнал виконаних робіт». За словами Алли Чернік, «була проведена помірна формувальна обрізка».

Після отримання свідчень частини свідків суддя Ленінського районного суду Олексій Майданніков оголосив перерву до 11 липня. На наступне засідання у якості свідка викликають співробітника екоінспекції, який склав протокол.