Кропивничани вибороли срібло на всеукраїнських легкоатлетичних стартах

Перегляди: 869

Чемпіонат України серед юніорів проходив у Луцьку, повідомили СВN у прес-службі Кіровоградської обласної федерації легкої атлетики.

Бронзовий призер юнацької Олімпіади в Буенос-Айресі Олег Дорощук (тренер - Геннадій Здітовецький) на цих змаганнях посів друге місце. Стрибун у висоту подолав 218 см. Лише за кількістю спроб кропивничанина випередив львів’янин Владислав Лавський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На цих змаганнях виступали ще два учні Здітовецького. Олег Тикул взяв планку на висоті 195 см й фінішував шостим. Андрій Аулін з таким же результатом поступився товаришу по збірній Кіровоградщини - на подолання цієї висоти йому знадобилося більше спроб.

Збірна команда Кіровоградської області за підсумками юніорського чемпіонату України посіла 16 командне місце, а Олега Дорощука включили до складу збірної України для участі в чемпіонаті Європи серед юніорів, який пройде 18-21 липня у Швеції.

У Бердичеві на традиційному, 26-му за ліком, «Меморіалі Віталія Лонського» з результатом 223 см срібло здобув учасник Олімпійських ігор у Ріо-де- Жанейро Дмитро Яковенко. Дмитро намагався взяти 226 см, але цього разу не вийшло.

Переможцем «Меморіалу Віталія Лонського» з результатом 2,26 м став один із наймолодших учасників змагань Дмитро Нікітін з Бердичева. Третє місце з результатом 2,23 м посів ще один господар змагань Віктор Лонський, який поступився Дмитру Яковенку лише за кількістю використаних спроб.