На Кіровоградщині облили зеленкою білборд «Європейської Солідарності» з Порошенком

Перегляди: 1709

2 липня спостерігачі ОПОРи зафіксували пошкоджений білборд політичної партії «Європейська Солідарність», який заляпали зеленкою.

Про це CBN поінформували в прес-службі громадянської мережі ОПОРА в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На виїзді з Добровеличківки (виборчий округ №100, центр – Бобринець) білборд із написом «Захистимо європейське майбутнє України. Європейська солідарність» та фото Петра Порошенка заляпали, ймовірно, зеленкою.

Як сказала речниця Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко, в Добровеличківському районі повідомлень про пошкодження білбордів не надходило.

«Правоохоронці виїхали на місце і зафіксували факт пошкодження білборда», – зазначила вона.

Дізнатися, чи відомо про пошкодження зовнішньої реклами в Кіровоградській обласній партії «Європейська Солідарність», не вдалося. Очільник обласного осередку Костянтин Яриніч балотується в окрузі № 99 (центр – Кропивницький) як самовисуванець. Коментувати цю ситуацію він не став. Телефон заступника голови партії в Кіровоградській області Юрія Гугленка перебуває поза зоною доступу.

«Такі випадки свідчать про порушення принципу вільної та конкурентної боротьби. Пошкодження білборду політичної партії має ознаки хуліганства, що несе за собою кримінальну відповідальність (ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення або ст. 296 Кримінального кодексу України)», – наголосила координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбудуться парламентські вибори.