Судова ухвала: на Кіровоградщині з 2006 року може діяти маніяк, який полює на жінок і дівчат

Перегляди: 3859

На Кіровоградщині вже 13 років розслідують загадкове зникнення дев’ятикласниці.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

7 серпня 2006 року до чергової частини Олександрійського РВ УМВС з письмовою заявою звернулася матір дівчинки. Вона повідомила про зникнення її неповнолітньої дочки, уродженки Кременчука, учениці дев’ятого класу Новопразької загальноосвітньої школи №2 (Олександрійський район).

6 серпня дівчинка пішла в гості до своєї подружки 1985 року народження, жительки Нової Праги. Близько першої години ночі школярка поверталася додому. Йдучи вулицею Толстого, розмовляла по мобільному телефону з подружкою. Коли дійшла до стежки через місцевий цвинтар, повідомила, що їй назустріч йде чоловік та палить цигарку. Після цього зв’язок перервався.

Додому дитина не повернулася, до цього часу її місцезнаходження не відоме.

Інформацію за цим фактом внесли до ЄРД за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство).

Як повідомили свідки, вони бачили дівчинку, яка говорила по телефону, а потім - чоловіка на велосипеді, який проїхав услід за нею. Невдовзі почули крик школярки. Коли прибігли на місце події – нікого не було. Лише на траві лежав велосипед «Україна».

Крім цього встановили, що шлях додому дівчини проходив повз територію підприємства ПАТ «Шарівське» відділення «Прогрес». До вчинення злочину можуть бути причетні робітники ПАТ, де вночі знаходилися охоронці підприємства та могли бути робітники, які пили там спиртне.

«Наразі на території Кіровоградщини невідомі скоїли низку особливо тяжких кримінальних правопорушень, пов’язаних з фактами безвісного зникнення та умисного вбивства жінок, скоєних у період часу з 2006 року по 2018 рік. Усі ці факти та наявні обставини свідчать про те, що вказані злочини могла скоїти одна і та ж особа», - йдеться в судовій ухвалі.

27 червня 2019 року слідчий суддя Олександрійського міськрайонного суду призначив у рамках провадження чергову експертизу. Фахівці отримали доступ до речей і документів осіб, які можуть бути причетні до зникнення дівчинки.

Ліля Кочерга, CBN