У Кропивницькому затримали банду «клофелiнщиць»

Перегляди: 1480

У Кропивницькому полiцiя викрила органiзовану злочинну групу у вчиненнi низки майнових злочинiв.

Про це CBN поiнформували в ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До складу банди входили четверо учасникiв – двоє чоловiкiв та двоє жiнок – жителiв обласного центру, якi вiдбирали у потерпiлих коштовностi, мобiльнi телефони та грошовi кошти.

Органiзував злочинну дiяльнiсть 38-рiчний житель Кропивницького, уродженець iноземної держави.

У розважальних закладах дiвчата знайомилися з потенцiйними жертвами та, увiйшовши до них у довiру, пiдсипали в напої сильнодiючу лiкарську речовину. Пiсля того, як потерпiлi засинали чи непритомнiли, чоловiки – учасники злочинної групи - вiдбирали у громадян грошi, коштовнi речi та засоби зв’язку.

Якщо раптом потерпiлi починали чинити опiр, до них застосовували фiзичну силу. У деяких випадках дiвчата провокували вiдвiдувачiв запрошувати їх до себе додому, де дiяли за аналогiчною схемою.

В одному iз закладiв по «гарячих слiдах» затримали двох учасникiв злочинної групи.

Пiд час проведення обшукiв у затриманих i за мiсцем проживання їхньої спiльницi полiцейськi виявили та вилучили речовi докази, якi викривають осiб у злочиннiй дiяльностi.

Двом учасникам групи вже повiдомили пiдозру у вчиненнi злочинiв, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабiж) та ч. 2 ст. 187 (розбiй) Кримiнального кодексу України. Їм обрали запобiжний захiд термiном на 60 дiб без права внесення застави.

Розслiдування триває. Нинi встановили причетнiсть учасникiв групи до десяти аналогiчних кримiнальних правопорушень, скоєних на територiї мiста.