Обласне нефрологічне відділення переповнене, людей відправляють в Олександрію й Малу Виску

Перегляди: 1080

46-річний житель Кропивницького Віктор Головань стверджує, що йому необґрунтовано відмовили в діалізі (метод очищення крові, який широко використовується при нирковій недостатності) в Кіровоградській обласній лікарні.

Про це чоловік заявив CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На діалізі я з жовтня 2010 року. Так як в Кропивницькому було мало місць на діаліз, то я їздив у Черкаси своєю машиною. В 2015 році мені сказали, що в Кіровоградській обласній лікарні вже є місця на процедуру, і я перейшов сюди», – зазначив він.

Раніше чоловік проживав у Смоліному Маловисківському районі, там і залишився прописаний.

«Поки в мене не почалися проблеми з опорно-руховим апаратом, я їздив зі Смоліного в Кропивницький в обласну лікарню на процедуру. Зараз я вже близько трьох років живу в Кропивницькому, хоча й залишаюся прописаним у Смоліному. Схожу процедуру почали робити близько року тому в Малій Висці, але у Смоліному я живу аж на п’ятому поверсі й через мої проблеми з опорно-руховим апаратом не можу самостійно підійматися. Такі процедури я повинен проходити двічі на тиждень», – додав Віктор Головань.

Чоловік каже, що, знаючи його проблему, лікарі просто йому відмовили в проходженні процедури у Кіровоградській обласній лікарні.

У нефрологічному відділені обласної лікарні, де чоловік проходив процедуру, CBN відповіли, що відділення лікарні переповнене, й у черзі на діаліз - близько 200 людей, які прописані в місті.

«Відкрили спеціально ще два центри таких. Один в Олександрії й один - у Малій Висці. Тому направляємо людей туди, кому куди ближче», – зазначили в лікарні.