У Кропивницькому віце-прем’єр-міністр з євроінтеграції розповіла про студентські програми

Перегляди: 918

Сьогодні, 4 липня, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту до Кропивницького розповіла про студентські програми в рамках Євроінтеграції, передає кореспондент CBN.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб розвивати далі нашу освітню співпрацю з Європейським Союзом, оскільки далі планується новий бюджетний цикл в ЄС щодо освітніх програм, і Україна зацікавлена в тому, щоб зробити свій внесок», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Україна планує приєднатися до програми «Горизонт Європа». За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, програма може відкрити нові можливості фінансування наукових робіт та забезпечить нові можливості для студентів.

«Що стосується додаткових можливостей для наших студентів, то це пріоритизація освітніх програм у рамках східного партнерства між країнами, але лише в рамках молодіжних обмінів. Це стосується більше молодіжних обмінів та ознайомлювальних речей», – додала віце-прем’єр-міністр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що також у рамках взаємодії з НАТО є програма «Наука заради миру та безпеки». Ця програма надає дослідницькі гранти і можливість закупити обладнання для науково-дослідних інституцій та університетів.