У пришкiльних таборах на Кiровоградщинi вiдпочили понад 37 тисяч дiтей

Перегляди: 720

У пришкiльних таборах вiдпочили бiльше 37 тисяч, а в стацiонарних оздоровили 260 дiтей пiльгових категорiй.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нинiшнього року лiтнiм оздоровленням в стацiонарних закладах вiдпочинку запланували охопити 16,3% дiтей вiком 7-18 рокiв. Для цього з бюджетiв усiх рiвнiв видiлили 34,4 млн грн, що на 3,5 млн грн бiльше, нiж торiк.

З 1 червня в областi дiяли 486 таборiв при школах та позашкiльних закладах, стацiонарних дитячих закладiв оздоровлення дiє п’ять. Всi пройшли атестацiю, отримали вiдповiдну категорiю та акти готовностi.

З обласного бюджету видiлили 7,5 млн грн для оздоровлення 940 дiтей пiльгових категорiй. Вони вiдпочиватимуть у таборах «Дружба» (Олександрiйський район), «Чайка (Гайворонський район) та «Перлина Чорномор’я» (Одеська область). На першiй змiнi вже оздоровили 260 дiтей. На другу змiну поїхали 215 дiтей вказаної категорiї.

За рахунок державного бюджету в дитячих закладах вiдпочинку «Молода гвардiя» (м. Одеса) та «Артек» (м. Київ) протягом шести змiн оздоровили 258 пiльговикiв. Протягом наступних семи змiн планують оздоровити iще до 300 дiтей.

З першого липня до лiтнiх таборiв Кiровоградської, Миколаївської, Херсонської та Запорiзької областей направили 37 учнiв профтехучилищ з числа пiльговикiв. На їх вiдпочинок профiнансують 260 тис. грн.

З початку оздоровчої кампанiї в пришкiльних таборах вiдпочили бiльше 37 тисяч дiтей. Найбiльше дiтей вiдпочили у Маловискiвському, Кропивницькому, Устинiвському, Новгородкiвському, Добровеличкiвському, Новоукраїнському, Свiтловодському, Долинському, Компанiївському, Онуфрiївському районах, а також в Тишкiвськiй, Ганнiвськiй, Катеринiвськiй, Первозванiвськiй, Компанiївськiй, Великосеверинiвськiй, Великоандрусiвськiй, Пiщанобрiдськiй та Смолiнськiй ОТГ. Натомiсть, у Свiтловодську, Знам’янцi, Олександрiї та Бобринецькiй ОТГ охопили вiдпочинком всього 18-26% дiтей.