Кропивницький пологовий будинок хоче виграти грант від Японії

Перегляди: 1236

У Кропивницький завітала координаторка програми «Кусаноне» посольства Японії в Україні Анна Бушма.

Сьогодні, 5 липня, вона зустрілася з керівництвом міського пологового будинку, повідомляє CBN з посиланням на міськраду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лікарі подали заявку на отримання грантової допомоги в рамках Програми безпеки людини «Кусаноне». У посольстві відгукнулись і завітали до Кропивницького, аби побачити на власні очі стан обладнання у медичному закладі.

Програма «Кусаноне» уряду Японії - це фінансова допомога для проектів розвитку, яка призначається для задоволення різноманітних потреб країн, що перебувають у стані розвитку. Неурядовим організаціям, лікарням, початковим школам, науково-дослідним інститутам та іншим неприбутковим організаціям надаються безвідплатні кошти на здійснення проектів розвитку цих організацій.

«Заявки на участь приймаються протягом року до 31 березня, у квітні-травні ми їх вивчаємо і відбираємо на огляд. Цього року ми отримали близько 500 заявок, з них відібрали 50, які тепер вивчаємо на місцях. Серед відібраних і пологовий будинок у Кропивницькому, - зазначила Анна Бушма. - Далі відібрані заявки ми передаємо у посольство Японії в Україні, де на другому етапі дипломати разом із послом відберуть проекти, які будуть подаватись для розгляду і визначення переможців у Токіо».

Міському пологовому будинку потрібні два фетальні монітори-кардіотокографи та апарат для тривалої вентиляції легень у вагітних та породіль з важкими гестозами. На це вони шукають 2 млн 300 тис. грн.

За словами Анни Бушми, результати другого етапу будуть відомі вже за 3-4 тижні, а переможців визначать до кінця 2019 року.

Починаючи з 2002 року, в межах програми «Кусаноне» в Україні реалізували 139 проектів.