У Кропивницькому не вистачає коштів на утримання ПТУ

Перегляди: 1057

На фінансування профтехосвіти у Кропивницького не вистачає 28 мільйонів гривень.

Про це на засіданні постійної комісії міськради з питань бюджету розповіла начальник міського управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 5 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках децентралізації управління та фінансування професійно-технічних закладів, що знаходяться в обласних центрах, поклали на плечі місцевих бюджетів, тих, що працюють у районах, - на обласний. А також розраховують на те, що місцеві роботодавці формуватимуть замовлення на майбутніх робітників і так чи інакше теж підтримуватимуть профтехосвіту.

Таким чином питанням фінансування шести училищ займається міське управління освіти. Але досі цілісно-майнові комплекси досі не передані у власність громади міста, а ПТУ не підпорядковуються управлінню.

«По суті, ии виступаємо в ролі касира», - заявила Лариса Костенко.

Комісія прийняла рішення, аби управління освіти шукало варіанти, де знайти 28 мільйонів. Можливо, у бюджетах різного рівня.

Концепцією розвитку системи профтехосвіти, яка розрахована до 2027 року, передбачається фінансування та управління роботою закладів профтехосвіти передати на обласний рівень.