На Кiровоградщинi створять систему послуг раннього втручання для розвитку дитини

Перегляди: 909

Кiровоградська область увiйшла до низки областей, де реалiзовуватимуть пiлотний проект «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя».

Про це повiдомила тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадмiнiстрацiї Свiтлана Лобанова сьогоднi, 8 липня, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ранiше такий проект вже почали реалiзовувати у чотирьох областях. Кiлькiсть пiлотних областей вирiшили розширити до десяти, серед iнших i наша область. У рамках проекту передбачено створення i розбудову системи надання послуги раннього втручання для дiтей з обмеженням життєдiяльностi або ризиком виникнення таких обмежень, пiдвищення якостi надання послуги раннього втручання. Також ми говоримо про збереження не тiльки дитини, а й родини. Адже дуже часто батьки таких дiтей розлучаються. У рамках цього проекту створюємо наглядову раду i план дiй», - зауважила Свiтлана Лобанова.