Кропивницький і селище Нове: збори щодо об'єднання проведуть за участі виконкому

Перегляди: 1365

Міський голова Кропивницького запросив членів виконкому міськради взяти участь у загальних зборах, які пройдуть на стадіоні «Металург» селища Нове 14 липня о 18:00, повідомляє кореспондент CBN.

На зборах жителі селища прийматимуть рішення або утворити ОТГ разом із Грузьким, або стати частиною обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я прошу небайдужих членів виконкому взяти участь в обговоренні, або делегувати представників для прийняття правильного рішення. Ніякої проблеми немає, усе робиться у повній відповідності до можливостей адміністративно-територіального поділу. Але разом з тим, ми завжди жили, працювали, орієнтувалися на те, що селище Нове - це мікрорайон міста. Ми вибудовували плани так, ми формували так бюджет», - зазначив Андрій Райкович.

Міський голова нагадав, що протягом останніх років селищу приділяли багато уваги. Наприклад, забезпечили якісний транспортний зв'язок між містом і селищем, провели реконструкцію тепломереж. І місто має бажання продовжувати приділяти увагу селищу.

«Жити спільними інтересами, жити в одній громаді, і щоб селище Нове було мікрорайоном міста Кропивницький», - сказав Андрій Райкович.

Нагадаємо, розмови про створення об’єднаної територіальної громади на основі Кропивницького та прилеглих передмість ведуться вже щонайменше два роки. В якості першого кандидата на об’єднання з містом розглядали саме селище Нове. За цей час більшість навколишніх сіл вже встигли створити власні ОТГ, деякі з них уже ґрунтовно попрацювали на поліпшення якості життя своїх жителів.

У самому селищі Новому з цього питання йшли дискусії – крім об’єднання з Кропивницьким, обговорювали варіант створення ОТГ з селом Грузьке. Однак, за словами селищного голови Сергія Денисенка, зараз цей варіант об’єднання навіть не розглядають – економічні зв’язки селища з обласним центром набагато сильніші, з цим треба рахуватися.