На Кіровоградщині довірена особа кандидата заявила про тиск з боку керівника УЗЕ, Духно заперечує

Перегляди: 3609

У CBN відбулася прес-конференція директора ДП «ДГ “Червоний землероб” КДСГДС НААН» Олени Злобіної.

Тема – тиск з боку працівників управління захисту економіки, яке очолює кандидат в народні депутати Володимир Духно, на Олену Злобіну як на довірену особу кандидата в народні депутати Юрія Крутька.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Злобіної, 27 червня на сайті одного з всеукраїнських видань з’явилася інформація про те, що в 20-х числах червня ЦВК зареєструвала по сотому округу, окрім Юрія Миколайовича Крутька, який мешкає і працює у місті Бобринці, Юрія Миколайовича Крутька родом з Чернігова.

«Журналісти дослідили, що клона Крутька зареєстрували зі штабу кандидата в народні депутати Володимира Миколайовича Духна – керівника управління захисту економіки в області. У зв’язку із цим 3 липня я підготувала заяву про вчинення злочину, передбаченого ст. 175 ККУ (перешкоджання вільного здійснення громадянами свого виборчого права) з боку Духна», - сказала вона.

8 липня, за словами Злобіної, на територію підприємства, яке вона очолює, трьома автівками прибули близько десяти людей. Троє з них були в поліцейській формі. Один із чоловіків у формі показав своє посвідчення. Також надали посвідчення двоє громадян у цивільному, але не дали можливості їх зафіксувати. Всі інші показувати посвідчення відмовилися.

«Ці люди приїхали на поле, яке знаходиться на праві постійного користування у підприємства, і намагалися зупинити жнивну кампанію. Вони блокували роботу комбайнів, пояснюючи це тим, що їм треба опитати водіїв комбайнів, працівників підприємства. На мої питання, що є підставою для таких дій, слідчим було повідомлено, що на лінію "102" надійшла заява, що на підприємстві з полів, які знаходяться у нашому користуванні, незаконно збирається врожай», - розповіла Олена Злобіна.

Жінка зауважила, що є директором підприємства і знає, яка техніка працює на цих полях, а також робітників, їй відповіли «значить, ви тут і крадете». Документи, які підтверджують слова жінки, незнайомці дивитися відмовилися, пояснюючи це тим, що наразі треба опитати людей. Пізніше вже в контору ДП приїхав заступник керівника Бобринецького відділу поліції та підтвердив, що дійсно було відповідне повідомлення на «102».

«Я йому надала документи, пояснення, сьогодні зранку він мені вже надав аргументований запит, на який я йому до кінця дня надам відповідь. На моє запитання, чому, окрім опергрупи Бобринецького району, приїхали незрозумілі особи, він відповів, що коментувати це не буде», - додала Злобіна.

Наразі роботу підприємства розблокували. Олена Злобіна збирається подати заяву в поліцію щодо застосування адміністративного ресурсу кандидата в депутати через своїх підлеглих.

«І чи не є це перевищенням повноважень, що по дзвінку виїхала не лише опергрупа Бобринецького району, а й шість осіб управління захисту економіки? Причому управління захисту економіки приїхало на 40 хвилин раніше в село Чарівне, а це близько 70 кілометрів від Кропивницького, ніж Бобринецька опергрупа, хоча це десять кілометрів від обласного центру», - підсумувала Злобіна.

Тим часом начальник управління захисту економіки області Володимир Духно наголошує, що наразі до роботи правоохоронної структури стосунку не має, бо на період виборчої кампанії взяв відпустку. Нині у сотому окрузі активно проводить зустрічі з жителями. Про інцидент із підприємством «Червоний землероб» дізнався з інтернету.

«Коли дізнався про це, то посміявся, - сказав Володимир Духно. - Потім бачу – ситуацію роздувають, якісь незрозумілі інтернет-ресурси оприлюднюють інформацію. Тому прокоментую. Щодо звинувачення про клона можу пояснити наступне: в Україні близько 160 Юріїв Крутьків. Я з Чернігова, Юрій Крутько з Чернігова. Давайте думати, кому це вигідно? Я зареєструвався раніше, ніж чернігівський Юрій Крутько. Спеціалісти в сфері IT-технологій пояснили мені, як може бути автор документу УЗЕ: будь-хто може подивитися, з яким ім’ям створений мій документ. І будь-хто так само може назвати документ і подати це як анкету Юрія Крутька. Це провокація. На сьогодні мені відома інформація, яка політична сила залякала цього Юрія Крутька, повезла його під примусом до ЦВК і примусила написати заяву про зняття з виборчого процесу. Цю інформацію я оприлюдню після виборів. Зараз ми з’ясовуємо, яка політсила його зареєструвала. Хто вирішив одним Юрієм Крутьком звинуватити двох опонентів».

На сьогоднішній день тимчасово виконує обов’язки керівника УЗЕ Максим Яремчук. Під час відпустки, стверджує Духно, він не спілкується з заступником та не вникає у робочий процес.

«Те, що мені відомо було до передвиборчої кампанії, то дійсно, на сьогодні є кримінальна справа по посадових особах "Червоного землероба", котрі здійснили реалізацію цієї продукції, що виростили на полях, за заниженими цінами. За словами сільського голови, є заборгованість величезна підприємства перед сільською радою у вигляді несплачених податків. У бюджеті через це немає коштів», - додав Духно і запевнив, що його намагаються дискредитувати.

«Я розумію одне: люди від безвиході вже не знають, за що і як на мене вплинути. Буду продовжувати спілкуватися з громадою, проводити свою передвиборчу роботу, слухати людей. Думаю, скоріше за все, ми подамо позов до суду на публічне вибачення. Не потрібна моральна чи якась там шкода. Достатньо буде публічних вибачень за те, в чому мене звинуватили», - зауважив Володимир Духно.

Ліля Кочерга, CBN