Понад 100 мільйонів гривень алiментiв сплатили батьки Кiровоградщини

Перегляди: 940

З початку року на Кiровоградщинi боржники з алiментiв сплатили понад 100 мiльйонiв гривень.

Цi кошти отримали майже 18 тисяч дiтей, повiдомила перший заступник начальника Головного територiального управлiння юстицiї у Кiровоградськiй областi Анна Калiнiна сьогоднi, 9 липня, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В обласнiй юстицiї наголошують, це свiдчить про ефективнiсть законiв, запроваджених у рамках iнiцiативи уряду «Чужих дiтей не буває».

«За кожним рiшенням суду про стягнення алiментiв стоїть конкретна дитина, яка завдяки тим ефективним заходам, якi впроваджуються, отримує кошти, якi забезпечують її гармонiйний розвиток», – наголосила Анна Калiнiна.

Вiсiм тисяч осiб в областi добровiльно сплачують алiменти. Понад п’ять тисяч мають заборгованiсть за бiльше, нiж три мiсяцi. Майже сiм тисяч боржникiв ведуть аморальний спосiб життя, що ускладнює роботу. Ще 900 осiб знаходяться в розшуку.

Майже 16 мiльйонiв гривень алiментiв утримали завдяки застосуванню такого обмежувального заходу, як обмеження у правi виїзду боржника за кордон.