Стали відомі результати досліджень молока, придбаного у «стихійників» в Кропивницькому

Перегляди: 1214

П'ять днів тому начальник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта влаштував рейд несанкціонованими місцями торгівлі.

На стихійному ринку купив молоко і віддав його на аналіз. Нині вже відомі результати, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Маємо сьогодні результати лабораторних досліджень молока, яке я близько тижня тому придбав на стихійному ринку. Як споживач звернувся до державної сертифікованої лабораторії. За мікробіологічними показниками є перевищення у сім разів в одній пробі та у 6,5 – в іншій пробі молока. Перевищення мезофільних, аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів», - прокоментував він.

Таке молоко продавати споживачам не можна, наголошує спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в області Руслан Крайносвіт. Його вживання може призвести до різноманітних захворюваннь від сальмонельозу до дизентирії.

Нагадаємо, стихійні ринки контролюють спецінспекція міста та поліція. За незаконну торгівлю продавців, яких упіймали на гарячому, штрафують на суми від 300 до 1 400 грн.