Соціологи уточнили результати дослідження електоральних настроїв кропивничан

Перегляди: 2319

Згідно з результатами соціологічного дослідження електоральних настроїв 99 округу, яке провів Міжнародний аналітичний центр соціології з 1 по 6 липня, виборці хочуть бачити в наступному складі парламенту представників п'яти партій.

Про результати досліджень у прес-центрі CBN сьогодні, 10 липня, розповіли соціолог Сергій Штепа та політичний експерт Олексій Рожнов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільший рейтинг у 32,5% має партія «Слуга Народу», у ВО «Батьківщина» – 10,5%, «Європейську Солідарність» підтримають 7,4% опитаних, Радикальна партія Олега Ляшка – має серед респондентів 7% прихильників, а партія «Голос» - 3,7%.

Соціологи опитали 1505 респондентів у віці від 18 до 70 років за статево-віковою вибіркою, методом особистого формалізованого інтерв'ю. Замовником дослідження стала Фундація східноєвропейських ініціатив (Словаччина). Похибка складає 1,2%.

За результатами дослідження, основними претендентами на перемогу в окрузі є самовисуванець Олександр Горбунов та кандидат від «Слуги Народу» Олександр Дануца.

Сергій Штепа зазначив, що у більшості міських округів перевагу мають знані на місцях самовисуванці. У сільських округах успішніші результати - у партійних кандидатів.

У четвірку лідерів у 99 окрузі серед тих виборців, які підуть голосувати і визначилися з вибором, входять самовисуванець Олександр Горбунов, якого підтримують 23,1% респондентів, представник партії «Слуга народу» Олександр Дануца з 17,8% прихильників. За самовисуванця Костянтина Яриніча голосуватимуть 9,5% опитаних, за кандидата від «Батьківщини» Олександра Цертія - 7,4%.

Експерти наголосили, що під час прес-конференції сталась технічна помилка із матеріалами, через яку вони озвучили хибні цифри, за якими лідирує Олександр Дануца, хоча справжнім лідером симпатій є Олександр Горбунов.