До Кропивницького на постійне місце дислокації прибув славетний батальйон

Перегляди: 2840

Батальйон розташується в казармах біля Ковалівського парку.

42-й окремий мотопіхотний батальйон прибув у місце постійної дислокації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості сьогодні, 11 липня, передає кореспондент CBN.

Створений п’ять років тому як батальйон територіальної оборони Кіровоградської області «Рух опору», 42-й батальйон відсьогодні розквартирується в обласному центрі.

Батальйон пройшов героїчний військовий шлях. У багатьох його бійців за плечима - бої на Савур-Могилі, в Іловайську, Дебальцевому. Більше двох десятків військовослужбовців поклали своє життя, захищаючи Україну.

П'ять років війни батальйон повертався з фронту в намети на полігонах, тепер він має власне військове містечко в Кропивницькому.

З цим військовослужбовців вітали керівники області та міста. Подяки та грамоти вручали в. о. голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Міський голова Андрій Райкович передав командиру батальйону паспорти та документи на побутову техніку, якою обладнали казарми та приміщення у військовому містечку.

Нагадаємо, командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Олег Вишнівський підписав наказ про перенесення пункту постійної дислокації 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ої бригади у Кропивницький.